Kort om oss....

Vi är ett riktigt skönt kompisgäng som älskar att jaga. Och allt runt omkring jakten förstås...

Allt från hundarna, skyttet, matlagningen, viltvården sen naturligtvis jakten i sig men, framför allt att umgås med varandra och ha det riktigt bra när vi är tillsammans.

Syftet med grupperingen är att skapa många kvalitativa jakter, resor och upplevelser med varandra, för varandra och för andra. Kan vi erbjuda någon som vill vara med oss och jaga så försöker vi skapa jakttillfällen. Är det någon som vill ut och resa med oss så erbjuder vi jägare att resa med oss. Är det någon eller något jaktlag som behöver hundar till jakten så försöker vi erbjuda passande hundekipage till den jakten.

Som jag startade, vi vill skapa kvalitativa jakter både för oss själva och för andra som vill vara med oss.

Vi jagar idag på marker i Sverige som startar i Skåne och sträcker sig upp till Arvidsjaur. Vi jagar och arrangerar dessutom jakter i Norge, Polen, Spanien och Tjeckien. Inom kort kommer vi även kunna erbjuda jakter till Australien och nya Zeeland.

Det var den korta verisionen, är det något du undrar över så tveka inte på att kontakta oss för mer info på jkamraterna@yahoo.se

 

 

 

 

Och så den lite längre versionen...

Alla kan inte älska en. Och alla vet inte vem man är (eller vilka vi är).

Och okunskapen skapar tyvärr ofta förutfattade meningar, missförstånd och i slutändan skitprat som kanppt håller sandlådenivå.

Nedan är ett öppet brev som jag skrev för några år sedan när jag ansåg att påhoppen gick över i rent trams och att det nånstans var dags för mig att försöka förklara vilka vi var och var vi hade för syfte med det vi gjorde.

 

 

 

Hej på er alla nyfikna...(för det är du om du klickat dig in här;)

"Jaktkamraterna" -vilka är det, eller vad är det ?? 

Bra fråga egentligen och listan skulle kunna göras mycket lång. Men kort och gott så är vi ett jävla gott kompisgäng som gillar att umgås, resa och jakta tillsammans. Vi har hjälpts åt under många år med att ordna/ byta/ köpa eller sälja jakter till varandra, av varandra och för varandra...och för att vi skall ha det så roligt som möjligt tillsammans. 

Vi har, hör och häpna inga onda avsikter med det vi gör utan gör det vi gör med hjärtat. Vi har räknat fram till att vi i runda slängar har runt 400 års erfarenhet tillsammans av jakt, viltvård, skytte och hundar. Vi gillar allt som har med skogen och jakten att göra. Vi lägger oerhört mycket tid på viltvård, hundträning, uppfödning, skytte, matlagning...ja ALLT!! (möjligt att jag missade nån viktig puck här)

Jag ser mig själv samt det vi tillsammans kallar Jaktkamraterma för något mycket seriöst. Det vi byggt upp är jag mycket stolt över och hoppas kunna föra vidare det arvet till nästa generationer. Om det blir mina grabbar som håller i stafettpinnen och kämpar med det den dagen vet jag inte. Det kan naturligtvis lika gärna bli någon av det andra gubbarnas ungar. För våra ungar är med oss från första steget (ibland tidigare än så) och vi gör vad vi kan för att även dom skall få så roligt som möjligt och lära sig vad som är rätt och fel i skogen. Med vapnen. Med viltet. Och med hundarna.

I de allra flesta fall där jag är med och jagar blir jag mött med respekt. Till 90% av de ställen jag jagar på skulle jag nog vilja säga. Och jag känner att i de allra flesta fall så känner folk att texten ovan stämmer in på både mig och mina vänner. Men det finns undantag.....

Och tyvärr är det de små undantagen som kan klämma ur en all tänkbar energi. Så har det blivit vid några tillfällen (som ni som följt oss här på sidan redan förstått). Jag har fått höra så mycket banal skit att jag haft svårt att hålla mig för skratt stundtals. Skulle jag listat alla sjuka saker jag fått höra via djungeltrumman, läst på pinsamma Facebook eller fått i anonyma mail skulle jag behövt köpa till mera gigabits till den här hemsidan. Men jag väljer att skita i det. Men jag väljer för den sakens skull inte att blunda för det framledes...för jag tycker verkligen som jag tidigare skrivit att det är en pinsam sandlådenivå på skitsnacket stundtals...

Men jag ber er som har så svårt att gå vidare i livet utan att känna mig eller mina vänner, eller som av andra anledningar är överfyllda med bitterhet. Kontakta mig direkt hädanefter istället för att efter att par glas printa ner massa skit på Facebook. Eller köra vidare en historia om oss som växt till sig i 10 omgångar till någon som ni kanske känner, eller kanske känner nån som ni tror ni känner... Maila mig bara på jkamraterna@yahoo.se istället så skall jag besvara de funderingar ni har. Vi kan börja där. Vill ni ringa mig sen istället för att maila så skall ni få mitt nummer. Ni kan komma hem till mig och prata också om det passar bättre.

Men låt nu inte ovetskapen om oss eller din egna bitterhet leda ut i ett okonkret skitsnack. För det är inget annat än pinsamt och larvigt!

Men innan du sätter dig och skriver vill jag bara kort stapla upp några snabba punkter:

 • Ja, jag har ett stort hjärta fastän jag skjuter djur.
 • Nej, jag (eller vi) jagar inte på grannarnas marker när dom inte är där. (fastän dom ofta jagar på våra;)
 • Ja, jag tycker det är trevligt om man kan vara vänner med jaktgrannar och jaga tillsammans.
 • Nej, jag skjuter inte några extra skott i djur jag skjutit till marken för att det är roligt.
 • Ja, jag tycker om både mig själv och mina vänner och gillar att visa upp oss på bild.
 • Nej, jag skjuter inte mina egna hundar för att det är roligt.
 • Ja, jag skjuter mina hundar själv när det är dags. (men jag gråter floder medans jag gör det)
 • Nej, Jag tvingar inte mina barn till att mörda djur. (men jag har lärt dom att älska skogen och jakten)
 • Ja, jag försöker alltid sätta säkerheten främst, både för mig själv, mina vänner och omgivningen.
 • Nej, vi skjuter inte allt vi kan och har ingen egen målsättning på att utrota vissa arter.
 • Ja, jag äter viltkött och jag älskar matlagning.
 • Nej, vi skjuter inte rådjur och låter dom ligga i solen och gäsa för att sen slänga dom på tippen.
 • Ja, jag kan glädjas åt att någon annan lyckas på en jakt fastän orättvisan pissar mig själv i ansiktet:)

 

Här hade ni några av de sjuka påståenden och annat kärringskvaller som fram och tillbaka under årens lopp har cirkulerat runt mig och mina kamrater. Jag skall givetvis uppdatera listan ovan framledes om frågorna jag får bara har substans, inte kommer från FB eller är anonyma.

 

Tack för visad förståelse och hänsyn!

// Lars Lundin med kamrater.

Vi är Jaktkamraterna - Mer än ettt jaktlag

#jakt #skytte #kamratskap #hundar #gemenskap #kompisanda #respekt #lojalitet #jägarliv

 

 

 

Hem (Tryck här för att komma tillbaka till förstasidan)