Rävjakt 2009.

Rävjakten 2009 är genomförd.

Trots att vädergudarna inte lovat att ge oss de bästa förutsättningarna stod till slut 33 förväntansfulla jägare på Ingvars gårdsplan och väntade på att glöggen skulle bli varm och att jakten efter det skulle komma igång. Våran kära kamrat och köttlottsvinnare mr Norrman är den ända som är förlåten för att han var anmäld men inte dök upp. Magsjuka är ingen höjdare i skogen så det har vi full förståelse för. Men ni andra som inte behaga att dyka upp...ja kanske bäst att inte kommentera det alls...Men maten vi hade planerat till er men som istället blev över har vi givetvis efterskänkt till Världens barn...

Hur som helst, mycket folk att hålla ordning på när första såten skulle planeras, lite rörigt blev det, men till slut var dom 14 skyttarna ute på sina pass och drevkedjan kunde börja på sitt arbete.

 

 Och vi som deltog i den hann knappt klampa in i skogen innan dagens första knall ekade. Det var Dacke senior som stod rätt och fick mickel i passet.

Under första såten hade vi totalt 3 rävobservationer och som sagt 1 i backen. Vi hade dessutom en jaktradio i backen som "någon" i drevkedjan tappat så det var bara för kedjan att starta eftersök. Börjesson var den lyckliga jägaren denna gången och han kommer nog fundera hela helgen om vad hittelönen komer att bli. Och vad det kommer bli vet bara Joakim...

Dagens andra såt var jaktens minsta markbit, det brukar vara lyckosamt där men denna dag kammade vi noll. Några rådjur som studsade ur såten och surt rävpiss som stank, men det var allt. Efter detta var det dags för lunch.

 

 

 

 

Efter en fantastisk fin soppa (stor eloge till dagens kock), gott nybakat bröd och en kall pilsner till drevfolket var det dags att planera och strukturera upp dagens sista drev. Och största. Ingvar var chef över skyttarna vid detta tillfälle och jag och Joakim fick fortsatt förtroende för att hålla ihop drevkedjan. Detta visade sig vara ett vinnande drag. Två eller tre rävar på benen och en av dom kom för nära passlinjen. Johan visade oss att han inte stod och sov och han blev dagens andra stolta rävskytt.

Efter detta fick vi en spontanidé om att klappa hare ute på Ingvars åkrar. Redan på första åkern vi testade detta på studsade 3 tyskharar iväg, tyvärr utan att skyttarna fick håll, men vi fick blodad tand. Dessvärre var dom tre andra fälten vi gick över tomma. Men vi lyckades förhoppningvis pressa fram den sista mjölksyran ur några drevkarlar (tjejer) och kanske tråka ut någon pass skytt lite extra...;-)

Så för att summera dagen tycker jag personligen att det blev en riktigt trevlig dag. Kocken hade som sagt skött sig utmärkt, jakten kändes som den flöt på bra fastän ganska stort deltagarantal och...- Vi fick ju faktiskt 2 rävar i backen.

Så stort tack ni som var med, jägare som drevfolk, eldansvariga som kockar. Ni är alla mycket välkomna tillbaka nästa år !

 

/ Jaktledaren 

 

 

 

 
Hem (tryck här för att komma tillbaka till menyn)

 

50% av dagens eftersöksekipage.

Resterande 50%

Jag va faktiskt glad över att ha jaktgäster, även om jag kanske ser smått irriterad ut.
Alex hjälper Bengt och Ingvar att köra skyttarna till sina pass...
Jaha....;-)